Webby House

Project Type

Residential - Contemporary

Location

Lake Hawea

Year

2014

Project Detail

The brief was to create a robust home for a young family capitalising on the stunning views over Lake Hawea to the mountains beyond. The design uses the topography of the site to create a split level configuration with the garage at ground floor level, the main living spaces half a level higher and the guest bedroom spaces a half level higher again, positioned over the garage space. The crank in the plan form provides some privacy to the front deck from the western neighbour. Lake Hawea is known for its wind so the creation of a series of outdoor spaces and a sheltered rear courtyard was essential. This courtyard opens off the rear of the living room and offers views to the lake beyond.

Photographer:

Back to Residential Portfolio