Skinner Crescent House

Project Type

Residential

Location

Lake Hawea

Project Press & Awards

Project Detail

The brief was to create a robust, architecturally designed home for a young family that capitalised on the stunning views over Lake Hawea to the mountains beyond. The design uses the topography of the site to create a split level configuration with the garage at ground floor level with the main living spaces half a level higher. The guest bedrooms are a half level higher again, positioned over the garage space. The crank in the plan form provides some privacy to the front deck from the western neighbour. As Lake Hawea is known for its on-shore winds, the creation of a series of outdoor spaces and a sheltered rear courtyard was essential. This courtyard opens off the rear of the living room and offers views to the lake beyond.

Photographer: Simon Darby

Back to Residential Portfolio